Reteta de post: Coltunasi cu magiun
PrinteazaIngrediente:
- 300 g făină
- 200 g magiun de casă
- 100 g zahăr
- 50 g margarină
- 10 g sare
Mod de preparare:
Se face un aluat mai consistent din făină, apă călduţă şi sare.
Se frământă bine, pentru a deveni elastic. Se întinde o foaie mai groasă (3-4 mm) pe masa presărată cu făină. Se taie pătrate cu latura de 4-5 cm. Se pune pe aluat o lingură de magiun şi se îndoaie aluatul pe colţ, ca un triunghi.
Se lipesc marginile aluatului apăsând cu dinţii unei furculiţe. Se fierb în apă care dă în clocot, pe rând, în aşa fel încât să stea în cratiţă un singur rând. Sunt gata când se ridică la suprafaţa apei şi mai fierb încă 5-6 minute. Se pun într-un vas yena, stropind între rânduri cu zahăr şi margarină topită.
Se dau la cuptor 10 minute.
Coltunasi cu magiun
Pofta buna!