Rulouri de aluat cu sunca afumata
PrinteazaRulouri de aluat cu sunca afumata din: faina, nuca, ulei, apa, sunca, cascaval, margarina, lapte, sare, piper, maghiran.
- 250 g făină
- drojdie cât o nucă
- 4 linguri ulei
- 4 linguri apă caldă
Ingrediente umplutură:200 g şuncă afumată, 100 g caşcaval, 1 lingură margarină, 1 lingură făină, 2 linguri lapte, sare, piper, măghiran.
Mod de preparare:
Amesteci făina cu uleiul, drojdia desfăcută în apă caldă şi frămânţi un aluat elastic pe care-l laşi să crească în timp ce pregăteşti umplutura: treci şunca prin maşina de tocat, apoi o amesteci cu făina şi laptele, pui sare, piper şi maiorană după gust şi fierbi totul pe foc mic până se leagă.
Intinzi aluatul într-o singură foaie mare, pui toată umplutura cât mai uniform, rulezi, apoi tai bucăţi de3 cm lăţime. Le aşezi într-o tavă unsă cu margarină, presari caşcavalul ras şi le dai la cuptor pentru 20 de minute, la foc potrivit.
Pofta buna!