Reteta zilei: Supa crema de ciuperci cu rozmarin

Printeaza

Supa crema de ciuperci cu rozmarin din: ulei de masline, ceapa, ciuperci, sare, supa de legume, dafin, cimbru, rozmarin, smantana, otet, sare, piper, arpagic.

 

Ingrediente pentru supă: 

  • 2 linguri de ulei de masline
  • 1 ceapa mare, tocata
  • 750 gr ciuperci, taiate in sferturi
  • 1 1/2 lingurite sare
  • 2 cesti supa de legume
  • 1 frunza de dafin
  • 4 crengute de cimbru proaspat
  • 1 crenguta de rozmarin
  • 1 cană smântână
  • 2 linguri de otet
  • sare si piper, dupa gust

Ingrediente pentru ornat:

  • smantana
  • felii de ciuperci sotate
  • arpagic proaspăt tocat

Mod de preparare:

Într-o oala incalziti ulei de măsline la foc mare mediu.

Adaugati ceapa si sotati până se inmaie.

Adaugati ciupercile si sarea, se amestecă pentru a se combina.

Acoperiti si gatiti pentru 5-6 minute.

Între timp, legati cimbrul si rozmarinul.

Adăugați supa, frunze de dafin și legatura de rozmarin si cimbru.

Se amestecă pentru a se combina si fierbeti, acoperit timp de 15 minute.

Scoateți ierburi și foaia de dafin și fierbeti descoperit pentru inca 5 minute. Opriti focul.

Pasati si omogenizati la blender.

Adaugati smantana si otetul și se amestecă bine.

Reincalziti supa și serviti in boluri cu smantana, ciuperci sote si arpagic tocat.

Supa crema de ciuperci cu rozmarin

Supa_crema_de_ciuperci_cu_rozmarin_06

 

 

 

Pofta buna!

 

 

 

 

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.