Tarta cu mere, nuci si fistic
PrinteazaTarta cu mere, nuci si fistic din: aluat foitaj, pudra de migdale, unt, zahar, oua, mere, stafide, nuci, fistic.
Pentru blat:
- 1 pachet aluat foitaj
- 90 g pudra de migdale
- 90 g unt moale
- 100 g zahăr pudră plus 3 linguri
- 2 ouă
Pentru umplutură:
- 3 mere
- 100 g stafide
Pentru servit:
- nuci
- fistic
Mod de preparare:
Se pregăteşte crema: se amestecă untul, pudra de migdale, zahărul si ouăle.
Aluatul se scoate din pachet, se transferă în forma de copt si se înlătură surplusul de pe margini.
Merele se curăţă de coajă şi se taie felii. Se pune crema de migdale, se asază felii de mere si se presară stafide. Se presară cu cele 3 linguri de zahăr pudră.
Se lasă la cuptor 30-35 de minute si se aduce la masă cu nuci şi fistic.
Tarta cu mere, nuci si fistic
Pofta buna!