Dulceata de pepene

Printeaza

Dulceata de pepene din: pepene verde, zahar, lamai, apa.

Ingrediente:Dulceata de pepene

  • o farfurie pepene verde taiat cubulete
  • 800 g zahar
  • 5 lamai
  • 1 l apa

 

Mod de preparare:

Se curăţă pepenele de coaja verde şi de miezul roşu, până rămâne acea parte de culoare alb-verzui care se taie cuburi mici. Se umple cu aceste cubuleţe de pepene o farfurie cu vârf, fiind folosită ca unitate de măsură.

Se transferă conţinutul farfuriei într-o cratiţă de dulceaţă. Se pun deasupra zahărul şi 4 lămâi curăţate de coajă şi tăiate cubuleţe.

Se amestecă astfel încât zahărul să acopere cubuleţele de pepene şi lămâie din cratiţă, se toarnă apa şi apoi se pune să fiarbă la foc mic. Din când în când se ia spuma care se formează.

Aproape de final se adaugă o lămâie stoarsă. Se lasă să se răcească şi se pune în borcan.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.