Muschi de vita in crusta
PrinteazaMuschi de vita in crusta din: muschi de vita, galbenus, verdeata, mirodenii, ulei de masline, foitaj.
- 600 g muşchi de vită
- 1 gălbenuş
- verdeaţă şi mirodenii
- ulei de măsline
- 1 foaie de aluat foitaj
Mod de preparare:
Se spală carnea şi se curăţă de pieliţe (dacă are), apoi se taie felii nici foarte subţiri, nici foarte groase, care se prăjesc bine de tot într-o tigaie în care s-a pus ulei de măsline.
Atunci când e gata, muşchiuleţul se scoate şi se lasă să se răcească, apoi se presară cu verdeaţă, mirodenii şi sare.
Se aşază pe urmă pe foaia de aluat pusă deja într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu făină, ca şi cum ar fi bucată întreagă, şi se împătureşte bine. Se unge aluatul cu gălbenuşul de ou şi se introduce în cuptorul încins.
Când aluatul a devenit auriu, se scoate şi se lasă la răcit. Se serveşte cald sau rece, ca aperitiv, cu o lingură de sos şi câteva frunze de pătrunjel.
Muschi de vita in crusta
Pofta buna!