Dulceata de portocale

Printeaza

Dulceata de portocale

Dulceata de portocale

Ingrediente:

  • 1 kg zahăr
  • 800 g portocale (cântărite după ce au fost fierte)
  • 3 linguri zeamă de lămâie
  • 3 pahare zeamă în care au fiert portocalele

 

Mod de preparare:

Se aleg portocale coapte şi tari, cu coaja groasă. Se spală foarte bine şi se rade coaja subţire. Se pun la fiert acoperite în apă clocotită.

Se lasă să fiarbă până când se pătrund uşor cu furculiţa.

Se scot şi se taie bucăţi. Se pune zahărul pe aragaz, cu apa în care au fiert portocalele şi după ce a început sâ fiarbă, se adaugă o lingură de zeamă de lămâie.

Când este legat, se trage cratiţa pe marginea aragazului să se liniştească clocotele şi se pun bucăţile de portocale.

După 15-20 minute se pun din nou la fiert. Când sunt pe jumătate legate, se pune şi restul de zeamă de lămâie şi se lasă până se leagă complet.

Când s-a legat, se ia de pe foc şi se pune fierbinte în borcane

Dulceata de portocale

Dulceata de portocale2.JPG Dulceata de portocale1.jpg Dulceata de portocale.JPG

Pofta buna!

Incoming search terms:

  • dulceata de portocale
  • cum se face dulceata de portocale

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.