Tocanita de pui si carnati cu verdeturi si fasole boabe alba
PrinteazaTocanita de pui si carnati cu verdeturi si fasole boabe alba din: pulpe de pui, sare, fulgi de ardei iute, ulei de masline, carnati, ceapa, morcovi, usturoi, seminte de fenicul, supa de pui, fasole, varza, suc de lamaie.
- 4 pulpe superioare de pui dezosate, tăiate în două
- sare grunjoasă după gust
- fulgi de ardei iute
- 1/4 de cană de ulei de măsline extra-virgin
- 350 g de cîrnaţi afumaţi
- 1 ceapă, tocată
- 2 morcovi tăiaţi în rondele de 0,5 cm grosime
- 4 căţei de usturoi zdrobiţi
- 1 lingură de seminţe de fenicul
- 8 căni de supă de pui
- 1 cutie (425 g) de fasole boabe albă
- 1 legătură de varză creaţă tocată
- sucul de la 1 lamaie
Mod de preparare:
Asezonează pulpele cu sare şi cu fulgi de ardei iute. încinge o cratiţă de 8 litri la foc mediu înainte de-a adăuga jumătate din cantitatea de ulei.
Prăjeşte carnea de pui, fără a o întoarce, pană cand se rumeneşte pe o parte, aproximativ 3 minute, întoarce-o şi adaugă cîrnaţii.
Mai lasă cam 5 minute pe foc. Amestecă din cănd în cănd, pănă cand cîrnaţii devin rumeniţi.
Adaugă ceapa, morcovii, usturoiul şi seminţele de fenicul şi căleşte tot pană cand ceapa e translucidă, aproximativ 8 minute. Toarnă supa şi adu la punctul de fierbere.
Adaugă fasolea şi dă focul mic. Acoperă şi lasă pe foc pînă cînd puiul se pătrunde bine, aproximativ 40 de minute.
Ia capacul şi adaugă varza creaţă. Mai lasă pe foc, adăugand supă dacă tocăniţa e prea groasă, pană cand toate ingredientele sunt moi, aproximativ 30 de minute.
Toarnă restul de ulei şi zeama de lămîie şi potriveşte de sare, adăugind fulgi de ardei iute, după gust.
Tocanita de pui si carnati cu verdeturi si fasole boabe alba
Pofta buna!