Frigarui de pui dulci-acrisoare

Printeaza

Frigarui de pui dulci-acrisoare din: piept de pui, dovlecei, ananas, ceapa, ardei, sare, piper, ketchup, sirop de artar, sos de soia, otet, sos iute, coriandru.

Ingrediente:Frigarui_de_pui_dulci_acrisoare

  • 450 g de piept de pui dezosat, fără piele, tăiat cuburi
  • 2 dovlecei mari, tăiaţi bucăţi mari
  • 2 ceşti de bucăţi de ananas
  • 2 cepe roşii, tăiate bucăţi mari
  • 2 ardei graşi roşii, tăiaţi mare
  • sare
  • piper
  • 3 linguri de ketchup
  • 1 lingură de sirop de arţar
  • 1/2 lingură de sos soia
  • 1 lingură de oţet (vin de orez sau cidru)
  • 1 linguriţă de sos iute Sriracha
  • coriandru proaspăt tocat (opţional)
  • 8 beţe de lemn pentru frigărui, înmuiate în apă rece timp de 20 de minute

 

Mod de preparare:

Incălzeşte un grill sau o tigaie-grill la foc mediu. Infige bucăţile de carne, dovlecel, ananas, ceapă şi ardei pe beţele pentru frigărui şi asezonează totul cu sare şi piper.

Intr-un castron, amestecă siropul de arţar, ketchupul, sosul soia, oţetul şi sosul Sriracha. Pune deoparte jumătate din cantitate, iar, cu ce rămane, unge frigăruile.

Prăjeşte frigăruile pană cand carnea de pui se pătrunde bine, iar legumele se ard pe margini, cam 4 minute pe fiecare parte.

Apoi foloseşte jumătatea de sos rămasă pentru a mai unge o dată frigăruile. La final, presară coriandru.

Frigarui de pui dulci-acrisoare

Frigarui_de_pui_dulci_acrisoare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.