Martisoare culinare – Inimioare
PrinteazaMartisoare culinare – Inimioare din: faina, unt, ou, zahar brun, unt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, sare.
- 250 g făină
- 75 g unt
- 1 ou
- 150 g zahăr brun
- 1 linguriţă cu unt (pentru uns)
- 1 linguriţă cu scorţişoară
- 1 vârf de cuţit de nucşoară
- 1 vârf de cuţit de cuişoare
- sare
Mod de preparare:
Freacă untul spumă cu zahărul până se topeşte. Adaugă oul, apoi încor¬porează făina proaspăt cernută şi amestecată cu scorţişoara, nucşoara, cuişoarele şi un praf de sare.
Frământă toate aceste ingrediente şi lasă să se odihnească cel puţin o oră. întinde din aluat o foaie nu foarte groasă şi, cu ajutorul unei forme, taie inimioare.
Aşază-le într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu ‘aină. Coace-le la cuptor, la foc moderat, 15 minute.
Martisoare culinare – Inimioare
Pofta buna!