Martisoare culinare – Inimioare

Printeaza

Martisoare culinare – Inimioare din: faina, unt, ou, zahar brun, unt, scortisoara, nucsoara, cuisoare, sare.

Ingrediente:Martisoare culinare - Inimioare

  • 250 g făină
  • 75 g unt
  • 1 ou
  • 150 g zahăr brun
  • 1 linguriţă cu unt (pentru uns)
  • 1 linguriţă cu scorţişoară
  • 1 vârf de cuţit de nucşoară
  • 1 vârf de cuţit de cuişoare
  • sare

 

Mod de preparare:

Freacă untul spumă cu zahărul până se topeşte. Adaugă oul, apoi încor¬porează făina proaspăt cernută şi amestecată cu scorţişoara, nucşoara, cuişoarele şi un praf de sare.
Frământă toate aceste ingrediente şi lasă să se odihnească cel puţin o oră. întinde din aluat o foaie nu foarte groasă şi, cu ajutorul unei forme, taie inimioare.
Aşază-le într-o tavă unsă cu unt şi tapetată cu ‘aină. Coace-le la cuptor, la foc moderat, 15 minute.

 

Martisoare culinare – Inimioare

Martisoare culinare - Inimioare

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.