Terina de praz cu rosii
PrinteazaTerina de praz cu rosii din: rosii, praz, busuioc, gelatina, piper, susan, sare, ulei de masline.
- 500 g roşii
- 2-3 fire de praz tânăr
- 2 mâini cu frunze proaspete de busuioc
- 1 plic cu gelatină
- 1/2 linguriţă cu piper negru proaspăt măcinat
- 2 linguriţe cu susan
- sare
- ulei de măsline
Mod de preparare:
Decojeşte roşiile (le opăreşti câteva secunde, apoi se vor curăţa foarte uşor). Taie prazul fâşii (în două sau în patru) de lungimea formei în care vei pune terina. Fierbe-l în apă cu sare 25 de minute.
Lasă gelatina la înmuiat în apă rece, aşa cum scrie pe pachet. Separat, pune roşiile la înăbuşit în 2-3 linguri cu ulei. Lasă-le pe foc 15 minute, apoi dă deoparte cinci minute. Amestecă acum cu susanul şi piperul.
Adaugă gelatina şi amestecă bine. Pune apoi într-o formă de chec un strat de roşii cu susan.
Peste stratul de roşii, pune frunze de busuioc, praz, din nou roşii şi tot aşa. Laşi la frigider minimum patru ore.
Serveşti cu un sos din ulei, oţet balsamic, sare şi o lingură cu busuioc verde mărunţit.
Terina de praz cu rosii
Pofta buna!
A fost buna terina de praz?