Musaca de Cartofi cu Carne Tocată din: carne tocata, cartofi, ceapa, usturoi, rosii in bulion, oua, lapte, branza, sare, piper, ierburi aromatice. Descoperă rețeta tradițională de musaca de cartofi cu carne tocată, un deliciu balcanic perfect pentru întreaga familie. Află cum să prepari acest fel de mâncare savuros și reconfortant, cu instrucțiuni pas cu pas […]
Friptura de porc cu ciuperci
PrinteazaFriptura de porc cu ciuperci din: pulpa de porc, untura, ceapa, boia, costita, faina, ciuperci, smantana, vin, usturoi, sare, patrunjel.
Ingrediente:
- 1 kg pulpă de porc
- 120 g untură
- 1 ceapă
- 3-4 linguri de boia dulce
- 150 g costiţă afumată
- 1-2 linguri făină
- 300 g ciuperci
- 6 linguri de smântână
- 100 ml vin
- 7-8 căţei usturoi
- sare
- pătrunjel
Mod de preparare:
Tai carnea în 6 felii, şniţele. Ceapa şi ciupercile le tai mărunt, iar costiţa o tai cubuleţe.
Prăjeşti bucăţile de carne în untură, pe ambele părţi. Le scoţi şi căleştfîn grăsime ceapa, ciupercile, costiţa. Adaugi boia şi sare.
Stingi totul cu apă. In acest sos, pui friptura să fiarbă la foc mic. La urmă pui usturoiul, vinul şi după 1-2 minute, iei de pe foc.
Serveşti friptura cu smântână şi cu verdeaţă tocată.
Pofta buna!
Fasole Bătută – Tradiție și Savoare în Bucătăria Românească
Fasole Bătută – Tradiție și Savoare în Bucătăria Românească din: fasole boabe, ceapa, ulei de floarea soarelui, sare, piper, frunze de dafin, usturoi, boia dulce. Descoperiți rețeta autentică de fasole bătută, un preparat tradițional românesc cu o istorie bogată și o savoare inegalabilă. Această rețetă este nu doar un tribut adus bucătăriei românești, dar și […]