Braduti aromati
PrinteazaBraduti aromati din: unt, zahar, lapte, praf de copt, sare, faina, biscuiti, cacao, esenta de rom, nuca de cocos, bomboane.
Pentru fursecuri:
- 100 g unt
- 100 g zahăr
- 100 ml lapte
- 1 plic praf de copt
- 1 vârf cuţit de sare
- 2 pliculeţe zahăr vanilat
- făină
Pentru brăduţi:
- 300 g biscuiţi simpli
- 300 ml lapte
- 5 linguri zahăr
- 3 linguri cacao
- 2 esenţe de rom
- 1/2 pachet unt
- 100 g nucă de cocos verde
- bomboane argintii pentru decor
Mod de preparare:
Amesteci toate ingredientele pentru fursecuri şi frămânţi un aluat potrivit de tare. Intinzi o foaie şi, cu un pahar de vin tai cerculeţe.
Le coci în cuptorul încins circa 15 minute, cât să nu se rumenească. Intre timp, dai biscuiţii prin maşina de tocat.
Pui într-o cratiţă laptele, zahărul, margarina şi cacaua şi le laşi pe foc până se topesc. Laşi la răcit, după care adaugi esenţa de rom.
Peste compoziţia de biscuiţi torni laptele şi amesteci foarte bine. Formezi din crema de biscuiţi conuri cu diametrul bazei, ca la fursecuri.
Ii dai prin nucă de cocos verde şi îi ornezi cu bomboane argintii.
Pofta buna!