Reteta cu pui
PrinteazaReteta cu pui din: pui, ulei, ceapa, faina, boia, mazare, fasole, smantana, verdeata, sare, pasta de rosii.
- 1 pui de 1,5 kg
- 100 ml ulei
- 200 g ceapă
- 50 g făină
- boia
- 400 g mazăre (conservată)
- 400 g fasole verde (conservată)
- 200 g smântână
- verdeaţă
- sare
- pastă de roşii
Mod de preparare:
Puiul curăţat şi spălat îl tranşezi şi îl rumeneşti în ulei. Adaugi ceapa tăiată mărunt şi o amesteci împreună cu carnea până capătă o culoare galbenă, apoi stingi cu apă călduţă, în care ai dizolvat boiaua şi pasta de roşii.
Laşi să fiarbă circa 25 de minute. Adaugi mazărea, fasolea verde şi mai fierbi totul timp de 15 minute, lei cratiţa de pe foc şi, cât e caldă, torni smântână peste amestecul din cratiţă şi verdeaţa tocată mărunt.
Pui din nou cratiţa pe foc şi o mai dai în 2-3 clocote. Poţi servi mâncarea ca atare sau cu garnitură de găluşte făcute din făină sau cu salată verde.
Pofta buna!