Bladgeta
PrinteazaBladgeta din: apa, ulei de masline, sare, faina, alune sau nuci, scortisoara, zahar, cuisoare.
- 2 ceşti apă
- 1 ceaşcă ulei de măsline
- 1 praf de sare
- făină
Pentru umplutură:
- alune sau nuci
- scorţişoară
Pentru sirop:
- 1 cană zahăr
- 1 cană apă
- 1-2 cuişoare
Mod de preparare:
Din apă, ulei, sare şi făina adăugată puţin câte puţin, faci un aluat fin şi delicat. Laşi 15 minute în repaus, acoperind aluatul cu o folie protectoare.
Il împărţi apoi în sfere mici (circa 8 bucăţi). Intinzi fiecare bucată în foaie subţire, presari alune zdrobite şi scorţişoara şi aduni aluatul încreţindu-l.
Pui toate rulourile în tavă şi dai la copt la foc puternic. Intre timp, pregăteşti siropul din zahăr şi apă şi când scoţi tava, îl torni deasupra (nu trebuie să fie fierbinte).
Serveşti bladgeta la temperatura camerei.
Bladgeta
Pofta buna!