Cotlet umplut cu fructe
PrinteazaCotlet umplut cu fructe din: cotlet de porc, carne tocata, galbenus, ulei, vin, piersici, ananas, sare, piper, nucsoara.
- 1 kg cotlet de porc
- 500 g carne tocată sărată amestecată cu 2-3 mere rase
- 1 gălbenuş
- 1 lingură ulei
- 1 pahar vin alb
- piersici şi ananas din compot
- sare
- piper
- nucşoară
Mod de preparare:
Dezosezi şi crestezi carnea în lung, pe partea de mijloc, astfel încât să obţii o adâncitură în forma literei V.
Umpli adâncitura cu amestecul format din carnea tocată sărată, împreună cu merele rase şi cu gălbenuşul, prinzi apoi gaura cu scobitori şi prăjeşti bucata de carne în ulei pe ambele părţi.
Când s-a rumenit uşor, adaugi vinul şi înăbuşi carnea timp de 10 minute la foc mic.
Aşezi deasupra felii de piersici şi bucăţi de ananas, presari nucşoară şi o dai la cuptorul preîncăzit, la foc mijlociu, încă 10 minute.
Pofta buna!