Leberwurst

Printeaza

Leberwurst din: ficat de porc, carne de porc, ceapa, slanina, lapte, piper, nucsoara, sare, ienibahar, intestine de porc.

Ingrediente:Leberwurst

  • ficat de porc
  • carne de porc egală ca şi greutate cu cantitatea de ficat
  • 2 cepe
  • 150 g slănină
  • 100 ml lapte dulce
  • 1/2 linguriţă de piper pisat
  • nucşoară
  • sare
  • ienibahar
  • intestine de porc

 

Mod de preparare:

Carnea şi ficatul de porc le pui la fiert în apă cu sare. Când ficatul s-a albit, îl scoţi şi îl laşi să se răcească şi îl treci de 2-3 ori prin maşina de tocat carne.

Carnea fiartă bine şi amestecată cu ceapa călită, o dai şi pe ea prin maşina de tocat şi o freci sau o baţi cu mixerul, turnând laptele puţin câte puţin. Poţi pune şi puţină nucşoară, după gust.

Cu compoziţia omogenizată prin frecare, umpli intestinele bine curăţate, răzuite şi spălate, frecate cu ceapă crudă şi ienibahar pisat.

Legi capetele, le înţepi cu un ac şi le fierbi timp de un sfert de oră.

Le scoţi şi le introduci imediat într-un vas cu apă rece, unde le ţii câteva minute, apoi le scurgi şi atârni leberwurstii într-un loc aerisit şi răcoros, să se usuce.

Leberwurst

Leberwurst

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Foarte bun leberwurstul

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.