Placinta cu branza si rodie
PrinteazaPlacinta cu branza si rodie din: foi de placinte, branza de vaci, telemea, oua, zahar, gris, iaurt, zahar vanilat, lamaie, prtocala, stafide, rodii, scortisoara, unt, menta, sos de zmeura, migdale, nuci, fistic.
- un pachet foi de plăcintă
- 600 g brânză de vaci
- 400 g telemea
- 4 ouă
- 100 g zahăr
- 50 g griş
- 200 ml iaurt
- zahăr vanilat
- o lămâie
- o portocală
- stafide
- două rodii
- scorţişoară
- 50 g unt
- mentă
- sos de zmeură
- migdale
- nuci
- fistic
Mod de preparare:
Brânza de vaci se pune într-un bol împreună cu telemeaua sfărâmată, coaja rasă de lămâie şi portocală, sucul de portocală şi 3 pliculeţe zahăr vanilinat.
Se adaugă zahărul, iaurtul, ouăle şi se mixează până devin ca o cremă. Se adaugă grişul, 30 g stafide, 4 g scorţişoară şi 30 g mentă tocată şi sâmburii unei rodii.
Se toarnă totul într-o strecurătoare, se lasă să se scurgă apa şi se pun peste crema de brânză. Foile de plăcintă se împart în două
părţi egale, se unge fiecare foaie cu unt şi se suprapun.
Se tapetează o tavă cu hârtie de copt unsă cu unt, se aşază o parte din foi, se toarnă crema şi deasupra se aşază restul de foi. Se unge foaia cu unt topit şi se înţeapă din loc în loc cu o furculiţă ca să nu se umfle la copt.
Se coace în cuptorul încins la foc mediu circa 35-45 de minute. Se lasă să se răcească, se taie bucăţi şi se serveşte cu sosul de zmeură.
Placinta cu branza si rodie
Pofta buna!