Curcan umplut cu nuci
PrinteazaCurcan umplut cu nuci din: curcan, miez de nuca, ceapa, ulei, oua, pesmet, rom, sare, piper, patrunjel.
- 1 curcan
- 500 g miez de nucă
- 500 g ceapă
- 200 ml ulei
- 5-6 ouă
- 100 g pesmet alb
- 50 ml rom
- sare
- piper
- pătrunjel verde tocat
Mod de preparare:
Cureţi curcanul, îl speli, îl ştergi cu un şervet curat, îl sărezi şi îl ţii la rece până prepari umplutura.
Cureţi miezul de nucă, îl pui într-o tavă pe hârtie albă şi îl introduci în cuptor la foc foarte slab, cu uşa cuptorului deschisă, amestecându-se mereu până se usucă bine.
Laşi apoi să se răcească miezul de nucă şi îl treci prin maşina de nuci.
Intre timp, tai ceapa mărunt şi o căleşti cu o parte din ulei până se rumeneşte puţin, după care o iei de pe foc şi adaugi pesmetul, pătrunjelul verde tăiat mărunt, ouăle, piper, sarea şi nucile măcinate.
Amesteci, adaugi romul şi cu compoziţia respectivă umpli curcanul. Il coşi şi îl ungi cu restul de ulei, îl aşezi într-o tavă cu puţină apă şi îl introduci în cuptor.
Ungi curcanul din când în când cu grăsimea din tavă. După ce s-a rumenit, îl întorci, iar dacă s-a rumenit prea repede, micşorezi focul şi pui peste curcan o hârtie unsă cu grăsime.
Il mai laşi la cuptor circa 2-3 ore.
Pofta buna!