Prajitura Poliana
PrinteazaPrajitura Poliana din: oua, zahar, praf de copt, faina, nuca, lapte, esenta de rom, budinca, unt sau margarina.
Pentru blat:
- 7 ouă
- 9 linguri zahăr
- 1 praf de copt
- 8 linguri făină
- 200 g nucă măcinată
Pentru sirop:
- 750 ml lapte
- 5 linguri zahăr
- 2 esenţe rom
Pentru cremă:
- 3 plicuri budincă cu gust de caramel
- 1 l lapte
- 5 linguri zahăr
- 250 g unt sau margarină
Mod de preparare:
Baţi albuşurile spumă tare, adaugi zahărul, iar după topirea acestuia adaugi gălbenuşurile, praful de copt, făina, nuca măcinată şi un praf de sare. Coci blatul într-o tavă mare de aragaz, tapetată cu hârtie de copt.
Pentru sirop, fierbi laptele cu zahărul până la topirea acestuia. Când se răceşte, adaugi esenţa de rom.
Cu acest sirop însiropezi blatul. Peste blatul însiropat pui în “fir” 5 linguri de zahăr caramelizat.
Pentru crema, fierbi laptele şi adaugi praful de budincă dizolvat în puţin lapte rece. Le fierbi împreună până se îngroaşă.
Laşi apoi să se răcească şi când este călduţă budinca, o amesteci cu untul sau margarina. Intinzi crema rece peste blat şi peste zahărul caramelizat. Decorezi prăjitura cu frişcă.
Prajitura Poliana
Pofta buna!