Tocana de carne cu galuste de branza
PrinteazaTocana de carne cu galuste de branza din: carne de porc, untura, ceapa, boia, sare, patrunjel, branza de vaci, gris, faina, ou, sare.
Ingrediente tocană:
- 1 şi 1/2 kg carne de porc
- 2 linguri untură
- 10 cepe
- boia
- sare
- 1 legătură pătrunjel verde
Ingrediente găluşte:
- 100 g brânză de vaci
- 1 lingură griş
- 1 lingură rasă de făină
- 1 ou
- sare
Mod de preparare:
Speli carnea, o tai bucăţi şi o căleşti în untură. Cureţi ceapa, o tai solzişori şi o adaugi peste came. Pui puţină boia, sare după gust, torni o cană de apă şi laşi totul să fiarbă înăbuşit 2 ore.
Adaugi câte o ceaşcă de apă ori de câte ori scade zeama. Cât timp fierbe carnea, pregăteşti găluştele: amesteci brânza cu grisul, făina, oul şi un praf de sare, apoi formezi cu lingura găluşte pe care le fierbi în apă clocotită.
După ce au fiert toate, le scoţi pe o farfurie şi le adaugi în mâncare după ce a fiert carnea, dar le poţi aduce la masă şi separat. Laşi 5 minute să fiarbă împreună, dai mâncarea deoparte şi presari pătrunjelul tocat.
Pofta buna!