Rulou din carne de vitel cu branza
PrinteazaRulou din carne de vitel cu branza din: carne de vitel, telemea, unt, vin, patrunjel, sare, cimbru, piper.
- 1 şi 1/2 kg carne de viţel
- 300 g telemea
- 100 g unt
- 1 ceaşcă de vin
- 1 legătură pătrunjel
- sare
- cimbru
- piper
Mod de preparare:
Desfaci carnea cu cuţitul, astfel încât să-ţi iasă o foaie pe care o sărezi şi o piperezi. Tai telemeaua bucăţi mai mari, le aşezi în mijlocul foii pe lungime, presari pătrunjelul tocat şi rulezi.
Prinzi rulada cu aţă de bumbac curată şi prăjeşti carnea în ulei încins. Adaugi vinul, apă cât să acopere camea, presari cimbru şi piper şi laşi totul să fiarbă acoperit aproximativ 1 oră şi jumătate.
Nu uita să stropeşti din când în când friptura cu sosul din tavă şi astfel nu-ţi va ieşi înecăcioasă. După ce a fiert rulada, o laşi puţin să se răcească, apoi scoţi aţa şi o tai felii.
Pofta buna!