Limba de porc cu sos de castraveti murati
PrinteazaLimba de porc cu sos de castraveti murati din: limba de porc, castraveti murati, oua, mustar, verdeata, lamaie, ulei, otet, sare.
Ingrediente:
- 600 g limba de porc
- 2 castraveti murati
- 2 oua
- 1lingura muştar
- 1 legătură verdeaţă
- 1 linguriţă zeamă de lămâie
- 1/2 pahar de ulei
- oţet
- sare
Mod de preparare:
Speli limba şi o pui la fiert în apă cu sare şi puţin oţet pentru 1 oră. Pui la fiert şi un ou şi când e gata îl treci printr-un jet de apă rece, îl cureţi şi-i scoţi gălbenuşul.
Il pasezi, adaugi gălbenuşul crud şi amesteci adăugând treptat uleiul.In maioneza obţinută pui şi muştarul, zeama de lămâie şi potriveşti de sare. La sfârşit, adaugi castraveţii muraţi tăiaţi cubuleţe şi scurşi bine.
După ce a fiert carnea, o cureţi imediat de pieliţa groasă, o tai felii pe care le aşezi pe un platou cu sosul de castraveţi muraţi.
Pofta buna!