Baclava cu alune si smochine
PrinteazaBaclava cu alune si smochine din: nuci, alune, scortisoara, foi de placinta, unt, smochine, zahar, suc de lamaie.
- 100 g nuci măcinate
- 150 g alune prăjite şi pisate
- 5 g scorţişoară măcinată
- 1 pachet foi de plăcintă
- 200 g unt
- 200 g smochine tăiate
- 200 g zahăr + 50 g zahăr pentru umplutură
- sucul de la 1 lămâie
Mod de preparare:
Amesteci nucile, alunele şi smochinele cu zahăr, scorţişoară şi 60 ml apă. Tai foile de plăcintă în două.
Ungi tava cu unt şi aşezi pe rând 6 foi unse cu unt topit. Pui peste ele jumătate din umplutură şi acoperi cu alte 6 foi unse.
Intinzi restul de umplutură şi acoperi cu alte 6 foi unse cu unt. Foaia de deasupra o ungi cu unt, după care tai prăjitura în rulouri sau în pătrate, iar printre tăieturi torni unt topit şi o introduci la cuptor.
După ce s-a rumenit bine, torni siropul (fierbi 200 g de zahăr cu 200 ml apă şi adaugi suc de lămâie) peste baclavaua fierbinte.
Pofta buna!