Supa de carne cu paste
PrinteazaSupa de carne cu paste din: piept de pui, morcovi, ardei gras, cartofi dulci, praz, ceapa, chimen, usturoi, dafin, rosii, pasta de tomate, paste, lamaie, telina, ulei, sare, piper, iaurt, patrunjel.
- două piepturi de pui
- doi morcovi
- doi ardei graşi
- doi cartofi dulci
- praz
- două cepe
- chimen
- usturoi
- o frunză de dafin
- o conservă roşii
- pastă de tomate
- 200 g paste
- o lămâie
- o ţelină
- 100 ml ulei
- sare
- piper
- pătrunjel
- iaurt
Mod de preparare:
A într-o oală se pune carnea de pui tăiată cuburi, se adună spuma formată, se fierbe zece minute şi se scoate într-un bol.
Se aruncă apa, se pun doi litri de apă la fiert şi când începe să clocotească se adaugă morcovii tăiaţi rondele, ţelina tăiată cuburi, cepele tăiate sferturi sau cuburi şi călite în puţin ulei.
Se pune prazul tăiat rondele, se toarnă uleiul rămas şi se condimentează.
Se fierbe totul 15 minute, se adaugă carnea, usturoiul curăţat întreg, frunza de dafin, cartofii dulci curăţaţi tăiaţi cuburi, sare şi piper.
Se presară 3 g de chimen prăjit într-o tigaie fără ulei, ardeii graşi, roşiile şi o lingură pastă de tomate dizolvată în puţină apă.
Se fierb zece minute, se pun pastele, se verifică de gust şi se adaugă o legătură de cozi de pătrunjel.
Se fierb zece minute, se scot cozile de pătrunjel, se adaugă pătrunjel tocat şi se ia ciorba de pe foc.
Supa de carne cu paste
Pofta buna!