Conopida cu bacon si legume
PrinteazaConopida cu bacon si legume din: conopida, pere, morcovi, salata verde, bacon, ulei de masline, lamaie, otet balsamic, sos de soia, miere, sare, piper, cimbru, sos olandez, sos de rosii picant.
- 500 g conopidă
- 4 pere
- 4 morcovi
- o salată verde
- 12 felii de bacon
- 100 ml ulei de măsline
- două lămâi
- oţet balsamic
- sos de soia
- 4 linguri cu miere
- sare
- piper
- cimbru
- sos olandez
- sos de roşii picant
Mod de preparare:
Conopida se rupe în bucheţele, se spală, se fierbe zece minute în apă cu sare, se scurge şi se pune într-un bol. Perele se spală, se curăţă de căsuţa cu seminţe, se taie felii potrivit de groase şi se stropesc cu suc de lămâie.
Se încinge o tigaie, se pun trei linguri cu miere, sucul de la o lămâie şi feliile de pere. Se prăjesc perele până devin aurii, se adaugă puţină apă şi se lasă să fiarbă până scade lichidul. Morcovii se curăţă, se fierb şi se taie bucăţi şi se prăjesc în restul de miere împreună cu două linguri cu sos de soia, două linguri cu oţet balsamic şi puţin ulei.
Bucheţelele de conopidă se condimentează, se înfăşoară în bacon şi se pun pe o tavă tapetată cu hârtie de copt. Se introduc în cuptorul încins şi se coc zece minute la foc mediu.
Salata se rupe în bucăţi mai mici, se amestecă bine cu sare, piper, ulei, suc de lămâie, cimbru şi se serveşte alături de conopidă, morcovi şi pere.
Conopida cu bacon si legume
Pofta buna!