Paste cu scoici si oua de prepelita
PrinteazaPaste cu scoici si oua de prepelita din: paste orzo, scoici, morcovi baby, mazare, oua de prepelita, ardei iute, rosii, pasta de ardei dulce, ulei de masline, vin alb, sare, piper, cimbru, lamai, castraveti, ghimbir.
- 200 g paste orzo
- 500 g scoici
- 200 g morcovi baby
- 200 g rnazăre
- 8 ouă de prepeliţă
- 5 g fulgi ardei iute
- două roşii
- pastă de ardei dulce
- 30 ml ulei de măsline
- 150 ml vin alb sec
- sare
- piper
- cimbru
- lămâi
- castraveţi
- ghimbir
Mod de preparare:
Scoicile se spală, se pun într-o oală, se adaugă vinul alb, câteva crenguţe de cimbru, sare şi piper.
Se acoperă cu un capac şi se lasă să fiarbă la foc mediu pân se deschid scoicile, eliminându-le pe cele nedeschise.
Mazărea şi morcovii se fierb separat în apă cu sare 10-15 minute, se scurg şi se pun într-un bol.
Ouăle de prepeliţă se fierb în apă cu sare, se curăţă de coajă şi se lasă să se răcească. astele se fierb în apă cu sare, se scurg şi se pun într-un bol.
Se încinge uleiul de măsline, se pune o linguriţă cu pastă de ardei dulce, roşiile curăţate de pieliţă şi date prin răzătocare şi fulgii de ardei iute.
Se călesc doiuă minute, se pun pastele, scoicile, mazărea şi morcovii.
Se condimentează, se adaugă cimbru proaspăt, se ţin pe foc încă cinci minute, se adaugă ouăle de prepliţă şi se servesc.
Paste cu scoici si oua de prepelita
Pofta buna!