Cartofi cu salata de ceapa
PrinteazaCartofi cu salata de ceapa din: cartofi, ceapa, oua de prepelita, salata verde, ciuperci, ulei, boia dulce, otet, sos de soia, sare, piper, cimbru, sos de cascaval, ridichi negre, lamaie.
- 800 g cartofi
- 8 cepe roşii
- 8 ouă de prepeliţă
- 200 g salată verde
- 50 g ciuperci uscate
- 100 ml ulei
- boia dulce
- 50 ml oţet
- 30 ml sos de soia
- sare
- piper
- cimbru
- sos de caşcaval
- ridichi negre
- lămâie
Mod de preparare:
Ouăle de prepeliţă se fierb, se curăţă de coajă şi se pun într-un bol.
Ciupercile uscate se spală, se pun la înmuiat cu două ore înainte sau se fierb în apă cu sare zece minute apoi se presează ca să elimine apa.
Cartofii se spală, se fierb în apă cu sare 15 minute, se curăţă de coajă şi se pun într-un bol.
Când s-au mai răcit se ameste că bine cu ulei, sare, piper şi cimbru după gust şi o linguriţă cu boia dulce.
Se pun într-o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se introduc în cuptorul încins 20 de minute.
Ceapa se taie rondele. Se pune într-o cratiţă cu puţin ulei, se condimentează, se presară cimbru şi se căleşte la foc mediu până se înmoaie.
Se adaugă sosul de soia, oţetul balsamic şi ciupercile uscate, se amestecă şi se pune în farfurii alături de cartofii calzi şi salata verde.
Cartofi cu salata de ceapa
Pofta buna!