Orez cu sofran si scortisoara
PrinteazaOrez cu sofran si scortisoara din: orez, ceapa, stafide, sofran, ghimbir, scortisoara, chimen, turmeric, ulei, masline, rosii galbene, rosii cherry, sare, piper, patrunjel, linte, ardei iute, broccoli.
- 230 g orez
- două cepe
- 25 g stafide
- şofran
- 4 g ghimbir
- 2 g scorţişoară
- 2 g chimen
- 2 g turmeric
- 75 ml ulei
- 100 g măsline feliate
- 250 g roşii galbene
- 200 g roşii cherry
- sare
- piper
- pătrunjel
- linte
- ardei iute
- broccoli
Mod de preparare:
Ceapa se curăţă, se spală şi se toacă mărunt. Se căleşte în ulei până devine sticloasă, se adaugă scorţişoara, turmericul, şofranul, ghimbirul şi chimenul.
Se amestecă două minute, se adaugă orezul spălat scurs de apă şi se amestecă. Se ţin pe foc 3-4 minute, se toarnă apă cât să depăşească de două ori orezul, se presară măslinele şi stafidele şi se condimentează.
Se amestecă, se acoperă cu un capac şi se fierb la foc mediu spre mic până se umflă orezul şi apa a scăzut. Se adaugă roşiile galbene şi cele cherry tăiate sferturi, se amestecă şi se mai ţine pe foc cinci minute.
După ce s-a oprit focul se presară pătrunjel proaspăt tocat, se amestecă, se acoperă cu un capac şi se lasă să se odihnească minimum cinci minute.
Orez cu sofran si scortisoara
Pofta buna!