Supa de rosii cu ceapa verde
PrinteazaSupa de rosii cu ceapa verde din: ceapa verde, ulei de masline, pulpa de rosii, zahar, supa de legume, susc de portocale, otet, tarhon, ghimbir, usturoi, sare, piper.
- 4 fire de ceapă verde
- două linguri ulei de măsline
- 800 g pulpă de roşii
- 100 g zahăr
- 250 ml supa de legume
- 500 ml suc de portocale
- o lingură oţet de mere
- o lingură tarhon tocat
- 10 g ghimbir
- două grăunţe de usturoi
- sare
- piper
Mod de preparare:
Se toacă un fir de ceapa şi se păstrează într-o farfurioară (se va presăra la final peste supă, când se serveşte). Se toacă şi restul de ceapă şi se pune într-un bol.
Se zdrobeşte ghimbirul şi usturoiul. Se toacă tarhonul, se storc portocalele pentru suc. într-o tigaie se pune o lingură de ulei şi se adaugă ceapa să se rumenească cca un minut.
Se adaugă pulpa de roşii şi 50 g unt şi se lasă să fiarbă, la foc mic, 10 minute. După ce a fiert 10 minute, se stinge focul.
Se adaugă sucul de portocale, se condimentează şi se mai lasă să fiarbă un minut. Pentru un gust exotic, se adaugă ghimbirul şi usturoiul zdrobit şi tarhonul.
La servire se presară în farfurie ceapa verde tocată. Se consumă caldă sau rece, cu pâine cu usturoi.
Supa de rosii cu ceapa verde
Pofta buna!