Supa de linte cu parmezan din: linte, ulei, usturoi, telina, cimbru, ceapa, rosii, piper, supa de pui, parmezan, sare. O supa bogata in proteina, usor de preparat si delicioasa. timp de preparare 25 minute, timp de gatire 35 minute, 4-6 portii Lintea este o sursă foarte bună de proteine vegetale. Aproximativ 25-30% din conținutul de […]
Crema rapida de linte
PrinteazaCrema rapida de linte din: linte, ceapa, morcov, usturoi, lamaie, sare, piper, ulei.
Lintea este o sursă foarte bună de proteine vegetale. Aproximativ 25-30% din conținutul de calorii al linte este reprezentat de proteine.
Acest lucru o face o alegere excelentă pentru vegetarieni și vegani, care pot obține astfel proteine esențiale pentru construirea și repararea țesuturilor.
Ingrediente:
- 4 cutii cu linte fiartă
- 3 cepe
- un morcov
- 5 căţei de usturoi
- o lămâie
- sare
- piper
- ulei
Mod de preparare:
Se scurge într-o strecurătoare lintea din conservă. Se curăţă şi se spală legumele. Se taie solzi ceapa şi se rade fin morcovul, apoi se pune la tigaie cu patru linguri de ulei şi se înăbuşă.
Intre timp se pisează şi se freacă usturoiul cu o lingură de ulei. Când legumele sunt bine înăbuşite se adaugă lintea, se amestecă şi apoi se trec printr-o strecurătoare, obţinându-se o pastă.
La pasta de linte se adaugă usturoiul pisat, sare, piper şi, dacă mai este cazul, ulei, după gust, cât să fie ca o cremă.
Se poate adăuga zeamă de lămâie după gust. Se serveşte cu salată verde, salată de roşii şi brânză, după dorinţă.
Crema rapida de linte
Pofta buna!
Pofta buna!