Saratele cu salata si branza
PrinteazaSaratele cu salata si branza din: faina, sfecla, lapte, ciuperci, branza cu mucegai, nuca, susan, ardie capia, linte, sos de soia, ulei, ou, lamaie, mac, salata verde, cimbru, sare, piper, unt.
- 400 g făină
- o sfeclă roşie
- 180 ml lapte dulce
- 150 g ciuperci
- 300 g brânză cu mucegai
- 100 g nucă
- 20 g susan
- doi ardei capia
- o conservă de linte
- 15 ml sos de soia
- 220 ml ulei
- un ou
- o lămâie
- 15 g mac
- salată verde
- cimbru
- sare
- piper
- unt
Mod de preparare:
Intr-un bol se pun albuşul de ou, un sfert de linguriţă cu sare, puţin piper, 180 ml ulei şi laptele. Se amestecă, se toarnă peste făină şi se frământă până rezultă un aluat potrivit de tare, nelipicios.
Se întinde o foaie potrivit de groasă, se unge cu gălbenuş, se presară mac şi se taie bastonaşe. Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt şi se coc la foc mediu până devin aurii.
Sfecla se curăţă de coajă, se spală, se taie felii subţiri şi se pune într-un bol. Se adaugă ciupercile feliate, nuca toată mărunt, seminţele de susan şi lintea scursă de apă. Se presară ardeii capia tăiaţi cubuleţe, cimbru, sare şi piper după gust. Se toarnă sosul de soia, uleiul rămas şi suc de lămâie.
Se amestecă, se pune în boluri pe salată verde, se aşază deasupra brânza cu mucegai şi se serveşte alături de sărăţelele calde sau reci
Saratele cu salata si branza
Pofta buna!