Paste negre cu creveti
PrinteazaPaste negre cu creveti din: paste negre, creveti, ardei capia, rosii, ceapa, ardei iute, fenicul, anghinare, usturoi, fulgi de ardei iute, ulei de masline, susan sare, piper.
- 400 g paste negre
- 500 g creveţi decorticaţi
- 3 ardei capia
- 250 g roşii cherry
- o ceapă roşie
- un ardei iute
- un fenicul
- o conservă de anghinare
- 3 căţei de usturoi
- 5 g fulgi de ardei iute
- 75 ml ulei de măsline
- 20 g susan
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-o cratiţă se încinge ulei de măsline, se adaugă feniculul tocat mărunt şi ceapa roşie tăiată peştişori, fulgii de ardei iute, sare, piper şi se călesc două minute. Se adaugă creveţii decorticaţi şi ardeii capia tăiaţi rondele, ardeiul iute feliat, se prăjesc două minute, apoi se adaugă anghinarea tăiată în jumătăţi.
Se condimentează, se călesc două minute, se presară usturoiul feliat şi se adaugă roşiile cherry tăiate în jumătăţi. Se călesc încă cinci minute, se presară seminţe de susan, Se acoperă cu un capac şi se iau die pe foc.
Pastele se fierb în apă cu sare zece minute, se scurg şi se pun într-un bol. Se adaugă ingredientele din cratiţă, se condimentează, se amestecă cu două palete, apoi se pun în boluri şi se servesc imediat.
Paste negre cu creveti
Pofta buna!