Tarta cu rosii si mac
PrinteazaTarta cu rosii si mac din: rosii, faina, unt, oua, apa, sfecla rosie, ardei iute, cimbru, seminte de mac, nuca, ou, lapte, praf de copt, ulei de masline, otet de mere, sare, piper.
- 4 roşii
- 500 g făină
- 250 g unt
- două ouă
- 120 ml apă
- 3 sfecle roşii
- un ardei iute
- 10 g cimbru
- 10 g seminţe de mac
- 100 g miez de nucă
- un ou
- 50 ml lapte dulce
- 5 g praf de copt
- 100 ml ulei de măsline
- 30 ml oţet de mere
- sare
- piper
Mod de preparare:
Intr-un bol se amestecă untul moale cu un ou şi un albuş, apa şi jumătate de linguriţă cu sare.
Se adaugă praful de copt, făina şi se frământă până se obţine un aluat potrivit de tare, nelipicios, eventual mai adăugând puţină făină.
Se înfăşoară în folie de plastic alimentară şi se introduce la rece minimum 30 de minute.
Roşiile se spală, se scurg de apă, se condimentează şi se pun pe un grătar la scurs.
Aluatul se întinde într-o foaie potrivit de groasă, se taie dreptunghiuri, apoi se crestează pe margini cu un cuţit.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie de copt, se ung cu gălbenuş amestecat cu lapte rece şi se presară cu seminţe de mac.
Se aşază pe fiecare felii de roşii, rondele de ardei iute, miez de nucă tocat şi cimbru.
Se stropesc cu ulei de măsline, se introduc în cuptorul încins şi se coc la foc mediu până ce aluatul devine auriu.
Tarta cu rosii si mac
Pofta buna!