Anghinare la gratar
PrinteazaAnghinare la gratar din: anghinare, ulei, sare, usturoi, patrunjel.
- anghinare
- ulei
- sare
- usturoi
- patrunjel
Mod de preparare:
Se aprind două braţe de nuiele şi, în timp ce se aşteaptă ca flacăra să se diminueze, se bate anghinarea pe o masă sau pe o piatră până ce foile se lăţesc.
In fiecare anghinare se presară un fir de ulei şi sare, apoi se adaugă usturoi tocat mărunt şi un fir de pătrunjel verde, de asemenea tocat. Anghinarea se aşază în poziţie verticală pe grătar şi se lasă la prăjit (copt) aproximativ douăzeci de minute, până când se simte mirosul tipic de grătar, iar foile din interior s-au înmuiat. în acest moment se elimină foile din exterior (care s-au ars de la foc) şi se păstrează doar miezul, care este foarte bine copt.
Anghinarea la grătar se serveşte caldă şi – atenţie! – se mănâncă cu mâna
Anghinare la gratar
Pofta buna!