Anghinare umplute cu branza
PrinteazaAnghinare umplute cu branza din: anghinare, pesmet, branza de oaie, piper, patrunjel, usturoi, sare, hamsii, ulei de masline, apa minerala, lamaie.
- anghinare
- pesmet
- branza de oaie
- piper
- patrunjel
- usturoi
- sare
- hamsii
- ulei de masline
- lamaie
- apa minerala
Mod de preparare:
Se aleg anghinarele mai mari, dar încă tinere. Li se rup tulpinile, apoi florile se bat pe masă, astfel încât frunzele exterioare să se lăţească. Se spală şi se lasă la scurs. între timp, se pregăteşte o umplutură din: 3 linguri de pesmet, două linguri de brânză de oaie, în amestec cu piper măcinat, o lingură de pătrunjel tocat, doi căţei de usturoi tocaţi mărunt, un praf de sare. Se mai adaugă hamsii sărate, dezosate şi mărunţite foarte bine.
Toate aceste ingrediente se amestecă, iar pentru a se omogeniza se adaugă şi un fir de ulei de măsline. Se umplu anghinarele cu acest mixt şi se aşază apoi una lângă alta într-o tigaie în care s-a pus un deget de apă minerală şi lămâie, adăugându-se puţin ulei peste fiecare anghinare. Se dă vasul acoperit, la foc mic, 30 de minute.
Anghinare umplute cu branza
Pofta buna!