Supa cu ciuperci si smantana

Printeaza

Supa cu ciuperci si smantana din: ciuperci, ceapa, morcov, telina, smantana, faina, unt, sare, piper, patrunjel.

Ingrediente:Supa cu ciuperci si smantana

  • 1/2 kg ciuperci proaspete
  • 1 ceapă
  • 1 morcov
  • 1 ţelină
  • 100 g smântână
  • 1 lingură făină
  • 2 linguriţe unt
  • sare
  • piper alb
  • 1/2 legătură pătrunjel

 

Mod de preparare:

Speli bine ciupercile, le tai mărunt şi le înăbuşi cu 1 linguriţă cu unt până scade zeama. Adaugi ceapa tăiată fin, morcovul şi ţelina rase.

Stingi cu apă şi laşi să fiarbă bine tot zarzavatul. Intr-o crăticioară, încălzeşti 1 linguriţă de unt, adaugi făina, subţiezi amestecul cu smântână şi puţină zeamă de la supă.

Laşi sosul să dea într-un clocot, apoi îl adaugi în oala cu supă şi mai fierbi timp de 10 minute la foc mic, după care sărezi după gust şi presari verdeaţa.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.