Chiftelute la cuptor cu sos de ciuperci

Printeaza

Chiftelute la cuptor cu sos de ciuperci

Chiftelute la cuptor cu sos de ciuperci din: carne tocata, paine, oua, verdeata, sare, piper.

 

Ingrediente chifteluţe:

  • 600 g carne tocată de vită
  • 2-3 felii de pâine
  • 2 ouă
  • 1 legătură verdeaţă
  • sare
  • piper

Ingrediente sos :

  • 200 g ciuperci
  • 2 cepe
  • 2-3 linguriţe ulei
  • 2-3 linguri pastă de tomate
  • verdeaţă

 

Mod de preparare:

Amesteci carnea tocată cu feliile de pâine înmuiate în apă şi presate bine, verdeaţa tocată şi ouăle bătute.

Potriveşti de sare şi piper, amesteci compoziţia, apoi formezi chifteluţe pe care le aşezi într-o tavă unsă cu ulei şi le dai la cuptorul încins pentru 10 minute. în acest timp, pregăteşti sosul:Tai ceapa fin, o căleşti în 2-3 linguri ulei, adaugi ciupercile tocate şi le laşi pe foc până scade zeama.

Pui pasta de roşii şi o ceaşcă de apă şi laşi să mai fiarbă pe foc mic încă 10 minute. Torni apoi sosul peste chifteluţele puţin coapte şi le mai dai la cuptor pentru încă 20-25 de minute.

Când sunt gata, presari puţină verdeaţă.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.