Bors cu sfecla si slanina
PrinteazaBors cu sfecla si slanina din: carne, varza, cartofi, sfecla, bulion, smantana, morcov, patrunjel, ceapa, slanina, bors, unt, faina, rosii, dafin, ienibahar, patrunjel, sare, piper.
Ingrediente:
- 500 g carne
- 400 g varză
- 4 cartofi
- 1 sfeclă roşie
- 172 pahar bulion de roşii
- 1/2 pahar smântână
- 1 morcov
- 1 rădăcină pătrunjel
- 1 ceapă
- 1 felie slănină
- 1 cană borş
- 1 lingură unt
- 1 lingură făină
- 3 roşii din conservă
- sare
- piper
- 2 foi de dafin
- ienibahar
- 1 legătură pătrunjel
Mod de preparare:
Fierbi carnea în apă cu sare şi când e gata o strecori, iar zeama o laşi să se răcească. Cureţi morcovul, pătrunjelul şi sfecla. Fierbi sfecla înăbuşit, 20-30 de minute, adaugi bulionul, borşul şi supa de came şi laşi să fiarbă pe foc mic.
Prăjeşti în unt morcovul, pătrunjelul şi ceapa tocată. După ce s-au înmuiat, presari făina, mai prăjeşti puţin, subţiezi apoi cu o cană din supa de carne şi laşi să dea în câteva clocote.I n oala cu zeamă şi sfeclă pui cartofii tăiaţi cuburi, varza tăiată mare, sare şi fierbi totul 10-15 minute.
Adaugi apoi zarzavatul prăjit cu făină, foi de dafin, piper, ienibahar şi fierbi până când cartofii şi varza sunt gata.
Când totul este fiert, pui slănina frecată cu usturoi pisat, torni borşul fiert separat, adaugi roşiile tăiate felii şi mai laşi să dea un clocot la foc iute.
Inainte să aduci borşul la masă, îl dregi cu smântână şi presari pătrunjel verde tăiat mărunt.
Pofta buna!