Salata de cartofi cu fasole alba si nuci
PrinteazaSalata de cartofi cu fasole alba si nuci din: fasole cartofi, nuci, mustar, usturoi, sare, piper, ulei, otet, patrunjel.
- 5 linguri fasole albă
- 500 g cartofi
- 15 nuci
- 1 linguriţă muştar
- 172 căpăţână usturoi
- sare
- piper
- 100 ml untdelemn
- oţet
- 1 legătură pătrunjel verde
Mod de preparare:
Fierbi cartofii, iar separat, fierbi fasolea. Când s-au fiert le treci prin sită şi obţii un piure foarte fin. Amesteci nucile măcinate cu usturoiul pisat, muştarul, sarea şi piperul după gust şi adaugi totul în piureul de fasole şi cartofi.
Freci compoziţia cu untdelemnul pus puţin câte puţin, ca la maioneză. La sfârşit, pui 2-3 linguriţe oţet şi presari pătrunjel verde.
Poftă bună!