Reteta zilei: Salata de fenicul si portocale
PrinteazaSalata de fenicul si portocale din: portocale, minole, mandarine, portocala rosie, fenicul, avocado, ceapa, ulei de masline, otet, miere, sare, piper, menta.
Feniculul este apreciat pentru proprietățile sale digestive și carminative. Consumul de fenicul sau ceai de fenicul poate ajuta la reducerea balonării, a crampelelor abdominale și a disconfortului gastric.
De asemenea, poate fi folosit pentru a stimula apetitul și digestia. În medicina tradițională, feniculul este folosit și pentru ameliorarea colicilor la sugari. De asemenea, conține antioxidanți și substanțe fitochimice care pot avea efecte benefice asupra sănătății generale.
Feniculul este o sursă bună de vitamina C, potasiu, fier și fibre alimentare. Conține, de asemenea, compuși fitochimici precum anetolul și flavonoidele, care au proprietăți antioxidante și antiinflamatorii.
Ingrediente:
- 3 portocale
- 2 minnole
- 3 mandarine
- 1 portocala rosie
- ½ bulb de fenicul, feliat foarte subțire
- 1 avocado, decojit, fără sâmburi și tăiat
- ½ ceapa, decojita și tăiata felii subțiri
- ⅓ ceașcă ulei de măsline
- 2 linguri de oțet
- 1 lingura miere
- sare și piper negru proaspăt macinat
- ¼ cană de menta
- frunze de fenicul
Mod de preparare:
Decojiti citricele si taiati felii.
Pregatiti ceapa si feniculul.
Puneti intr-o farfurie mare, adaugati fenicul, avocado și ceapa.
Într-un castron mic, amestecati uleiul de masline cu oțet, adaugati miere și amestecati bine. Se condimentează cu sare și piper.
Se toarnă sosul peste salata si se condimenteaza cu sare și piper proaspăt măcinat. Adaugati frunze de fenicul și menta.
Serviti salata imediat sau dati la rece pana la servire.
Salata de fenicul si portocale
Pofta buna!
Ce pofta mi-ai facut de o salata
Vreau si eu din salata asta 🙂