Chec cu rozmarin

Printeaza

Chec cu rozmarin din: oua, zahar tos, unt, faina, praf de copt, sare, zahar vanilat, lamaie, portocala, limeta, nuca, migdale, samburi de pin, rozmarin, scortisoara, sos de lamaie, sos de menta.

Ingrediente:Chec_cu_rozmarin

  • 6 ouă
  • 180 g zahăr tos
  • 90 g unt
  • 170 g făină
  • un plic praf de copt
  • 3 g sare
  • două pliculeţe cu zahăr vanilinat
  • o lămâie
  • o portocală
  • o limetă
  • 50 g miez de nucă
  • 50 g migdale
  • 100 g sâmburi de pin
  • o crenguţă de rozmarin
  • 5 g scorţişoară
  • sos de lămâie
  • sos de mentă

 

Ingrediente:

Intr-un bol se pun gălbenuşurile cu jumătate din cantitatea de zahăr, untul, coaja rasă de lămâie, portocală şi limetă şi sucul de limetă. Se adaugă praful de copt şi făina, migdalele şi miezul de nucă măcinate, sâmburii de pin prăjiţi uşor într-o tigaie fără ulei şi scorţişoară.

Se toarnă albuşurile mixate spumă separat cu sarea, restul de zahăr tos şi zahărul vanilinat. Se presară rozmarinul tocat mărunt şi se amestecă de sus în joc cu o lingură ca să nu se lase compoziţia.

Se toarnă aluatul într-o tavă unsă cu unt şi presărată cu făină. Se introduce în cuptorul încins şi se coace la foc mediu 30-45 de minute sau până când, dacă introducem o scobitoare în aluat, aceasta iese curată.

 

Chec cu rozmarin

Chec_cu_rozmarin

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.