Dovlecei cu crema de branza
PrinteazaDovlecei cu crema de branza din: dovlecei, branza de vaci, unt, tarhon, morcovi, usturoi, ulei, rosii, pasta de tomate, dafin, oregano, sare, piper, salata verde, telina, conopida.
- 4 dovlecei
- 300 g brânză de vaci
- 100 g unt
- 4 crenguţe de tarhon
- 4 morcovi
- o căpăţână de usturoi
- 150 ml ulei de floarea-soarelui
- 5 roşii
- o lingură cu pastă de tomate
- o frunză de dafin
- 10 g oregano uscat
- sare
- piper
- salată verde
- ţelină
- conopidă
Mod de preparare:
Brânza de vaci se pune într-un bol împreună cu untul moale, sare şi piper.
Se mixează până devin ca o cremă, se amestecă împreună cu tarhonul tocat, se împachetează în folie de plastic şi se introduce la rece două ore.
Roşiile se opăresc, se curăţă de pieliţă şi se toacă mărunt. Se fierb la foc iute cu puţină sare, piper, dafinul, pasta de tomate şi 50 ml de ulei până scad puţin.
Se pasează şi sosul obţinut se păstrează la cald. Dovleceii se spală, se fierb zece minute în apă cu sare, se scot pe un platou şi se lasă să se răcească.
Se taie în jumătăţi, se ung cu ulei, se condimentează şi se presară cu oregano.
Se aşază pe o tavă tapetată cu hârtie, se presară cu usturoi, bastonaşe din morcovi şi se coc la foc mediu 20-25 de minute.
Se aşază pe un platou, se pun pe fiecare dovlecel rondele de brânză, se toarnă alături sosul de roşii, se presară cu tarhon şi se servesc imediat.
Dovlecei cu crema de branza
Pofta buna!