Pizza cu legume si nuci
PrinteazaPizza cu legume si nuci din: faina, apa, drojdie, ulei de masline, sos pesto, nuca, ardei capia, mazare, masline, ceapa, parmezan, ciuperci, sare, piper, busuioc, ardei iute.
- 600 g făină
- 400 ml apă
- 25 g drojdie
- 20 ml ulei de măsline
- două linguri cu sos pesto
- 100 g miez de nucă
- doi ardei capia
- 200 g mazăre
- 150 g măsline
- o legătură ceapă verde
- 150 g parmezan
- 200 g ciuperci
- sare
- piper
- busuioc
- ardei iute
Mod de preparare:
Mazărea se fierbe în apă cu sare cinci minute, se scurge şi se pune într-un bol.
Drojdia se dizolvă într-un bol împreună cu apa călduţă şi făină cât să rezulte un aluat curgător.
Se lasă la dospit zece minute, apoi se toarnă peste făina rămasă împreună cu uleiul de măsline, o linguriţă cu sare şi un sfert de linguriţă cu piper.
Se frământă, se acoperă cu un şervet şi se pune la crescut la loc cald circa 30 de minute.
Se împarte în patru bucăţi, se întind foi rotunde şi se aşază pe o tavă presărată cu făină.
Se ung cu sosul pesto, se aşază deasupra felii de ciuperci, rondele de ardei capia şi măsline şi se presară mazărea.
Se adaugă nuca tocată, ceapa verde şi busuioc tocate, sare şi piper. Se introduc în cuptorul încins la foc mediu şi se coc până ce alujatul devine auriu pe margine.
Se scot, se pre sară cu parmezan ras şi se mai introduc două miinuteîn cuptor.
Pizza cu legume si nuci
Pofta buna!