Prajitura seductiei

Printeaza

Prajitura seductiei din: unt, sare, oua, zahar caramel, cafea, zahar vanilat, faina, mascarpone, capsune, zahar pudra, frisca, galbenusuri.

Ingrediente:Prajitura_seductiei

Pentru blat:

  • 250 g unt
  • un praf sare
  • 6ouă
  • 200 g zahăr caramel
  • o linguriţă cafea solubilă
  • un plic zahăr vanilat
  • 250 g făină

Pentru cremă:

  • 400 g brânză mascarpone
  • 500 g căpşune
  • 150 g zahăr pudră
  • un plic zahăr vanilat
  • 300 ml frişcă
  • 3 gălbenuşuri

Mai ai nevoie de:

  • hârtie pentru copt
  • formă inimioară

Mod de preparare:

Se caramelizează zahărul şi se adaugă jumătate din cantitatea de unt. Se fierbe la baie de aburi până se obţine o cremă caramel. Restul de unt se pune într-un bol şi se amestecă cu crema caramel. Se obţine o cremă spumoasă. Se adaugă vanilia şi ouăle, unul câte unul.

La sfârşit, se pune cafeaua solubilă şi făina şi se amestecă uşor să nu se formeze cocoloaşe. Se toarnă compoziţia în tava tapetată cu hârtie de copt şi se bagă în cuptor la 120 °C.

Gălbenuşurile se amestecă cu zahărul pudră şi se adaugă crema mascarpone. Crema de brânză se lasă la rece şi se bate între timp frişca. Se spală căpşunele, se scurg pe un prosop absorbant şi se zdrobesc cu blenderul. Piureul de căpşune se amestecă cu crema mascarpone şi cu frişca.

Se scoate blatul, se lasă să se răcească şi se întinde crema spumoasă. Se taie cu forma specială şi se ornează cu feliuţe de căpşune.

 

Prajitura seductiei

Prajitura_seductiei

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.