Prajitura cu mere si rahat

Printeaza

Prajitura cu mere si rahat din: zahar, ulei, oua, faina, mere, praf de copt, scortisoara, miez de nuca.

Ingrediente:Prajitura cu mere si rahat

  • 12 linguri de zahăr
  • 12 linguri de ulei
  • 3-4 ouă
  • 1 1/2 cană făină
  • 2 căni de mere curăţate şi tăiate cubuleţe
  • 1 plic praf de copt stins în oţet (sau 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu stins în oţet)
  • 2-3 linguriţe de scorţişoară
  • miez de nucă

 

Mod de preparare:

Baţi bine ouăle cu zahărul şi cu uleiul. Apoi pui 1 cană şi jumătate de făină şi 2 căni de mere curăţate şi tăiate cubuleţe, 1 plic praf de copt stins în oţet (sau 2 linguriţe de bicarbonat de sodiu stins în oţet), 2-3 linguriţe de scorţişoară, miez de nucă.

Ungi tava cu ulei şi o tapetezi cu făină. Torni compoziţia şi coci prăjitura la foc iute timp de 10-15 minute şi încă 15-20 minute la foc potrivit.

Se presară cu zahăr pană când este gata.

 

Pofta buna!

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.