Rulada multicolora
PrinteazaRulada multicolora din: sfecla, morcov, cartofi, crema de branza, maioneza, hering, gelatina, sare.
- 2 sfecle roşii fierte
- 1 morcov fiert
- 2 cartofi fierţi
- 100 g cremă de brânză
- 150 g maioneză preparată cu ulei
- 1 hering marinat
- 10 g gelatină
- sare
Mod de preparare:
Legumele le dai separat prin râzătoare şi adaugi sare după gust. Gelatina o dizolvi într-un sfert de pahar de apă, o laşi timp de 30-40 de minute apoi o aduci la momentul de fierbere, dar nu o laşi să fiarbă.
Laşi apoi să se răcească şi o amesteci cu maioneză. Sfecla, cartofii şi morcovul îi dai separat prin râzătoare şi adaugi peste fiecare amestec câte 2 linguri de maioneză.
Heringul îl tai felii subţiri după ce l-ai curăţat de oase. Intinzi pe masă o folie alimentară.
Aşezi peste folie sfecla în strat uniform. Peste sfeclă aşezi crema de brânză amestecată cu 2 linguri de maioneză (preparată cu ulei), întinzi cartofii şi apoi morcovul. Pe mijloc aşezi heringul, câte două bucăţi în rând.
Rulezi cu ajutorul foliei alimentare şi laşi rulada la frigider câteva ore. Când s-a răcit şi s-a întărit, tai rulada cu grijă şi o serveşti ca aperitiv.
Rulada multicolora
Pofta buna!