Lasagna cu spanac si parmezan

Printeaza

Lasagna cu spanac si parmezan din: foi de lasagna, spanac, ceapa verde, parmezan, sare, oua, branza telemea, ulei, smantana.

Ingrediente:Lasagna_cu_spanac

  • 20 foi lasagna
  • 2 kg spanac proaspăt
  • 2 legături ceapă verde
  • 100 g parmezan
  • sare
  • 2-3 ouă
  • 150 g brânză telemea
  • 2-3 linguriţe ulei de floarea-soarelui
  • 100 g smântână pentru gătit

 

Mod de preparare:

Se curăţă spanacul şi se spală în 5-6 ape. Se pune separat apă la fiert şi se adaugă o linguriţă de sare. In apa clocotită se adaugă spanacul şi se lasă la foc mediu.

După ce a fiert, se scoate cu spumiera în sită şi se lasă să se scurgă. Zeama în care a fiert spanacul se lasă deoparte să se răcorească.

Spanacul se pune într-un bol, se pasează cu blenderul, se adaugă ceapa verde călită în prealabil, telemeaua rasă pe răzătoarea mică şi ouăle. Dacă mai este nevoie, se adaugă un praf de sare şi se amestecă bine.

Se unge o tavă cu unt sau cu ulei si se asază un strat de foi de lasagna fierte si scurse în prealabil, unul de spanac, şi tot aşa. Se adaugă o cană de zeamă în care a fiert spanacul, se presară un strat gros de parmezan şi se bagă în cuptorul încălzit în prealabil.

După ce s-a rumenit, se scoate, se taie şi se serveşte ornată cu smântână.

 

Lasagna cu spanac si parmezan

Lasagna_cu_spanac

 

 

 

 

 

 

 

Pofta buna!

1 comentariu

  1. Ruxandra Dragomir

    Foarte buna lasagna

Adaugă un comentariu

Câmpurile marcate cu * sunt obligatorii! Adresa de email nu va fi publicată.
Comentariile care conțin injurii, un limbaj licențios, instigare la încălcarea legii, la violență sau ură vor fi șterse. Îi încurajăm pe cititori să ne raporteze orice abuz vor sesiza in comentariile postate pe Restaurante de Lux.