Trufe de ciocolata cu cirese
PrinteazaTrufe de ciocolata cu cirese din: ciocolata, lichior, alune, cirese, ciocolata amaruie sau cacao.
- 125 g ciocolată amăruie
- 2 linguri lichior
- 1/4 cană alune de pădure
- 1/4 cană cireşe confiate
- 50 g ciocolată amăruie sau 50 g cacao
Mod de preparare:
După ce se topesc bine cele 125 g de ciocolată, la bain-mărie, se dau deoparte şi se adaugă lichiorul, apoi alunele şi cireşele confiate, tocate mărunt şi se amestecă toate ingredientele până la încorporarea perfectă.
Amestecul astfel obţinut se lasă la răcit cam 30 de minute, după care se formează biluţe care se dau prin ciocolată amăruie, fin rasă sau cacao.
Trufele se aşază pe un platou căptuşit cu folie de aluminiu şi se dau la frigider până se întăresc.
Trufe de ciocolata cu cirese
Pofta buna!