Gulas de carne cu cartofi si chimen
PrinteazaGulas de carne cu cartofi si chimen din: carne de porc, cartofi, ceapa, untura, bulion, verdeata, sare, piper, boia, chimen.
- 600 g carne de porc
- 1 kg cartofi
- 2 cepe
- 180 g untură
- 1 lingură bulion
- 1 legătură verdeaţă
- sare
- piper
- boia
- 1 linguriţă chimen
Mod de preparare:
Tai carnea bucăţi, o sărezi, o piperezi şi o prăjeşti într-o cratiţă cu grăsime. După ce s-a rumenit carnea, o scoţi într-un vas, iar în untura rămasă căleşti ceapa tocată.
Cureţi cartofii, îi tai cubuleţe, îi adaugi în cratiţă împreună cu boiaua, carnea rumenită şi apă caldă, cât să-i acopere şi-i laşi să fiarbă.
Când totul este aproape gata, pui bulionul şi chimenul, potriveşti de sare şi dai cratiţa la cuptor pentru 10-25 de minute. La sfârşit, presari verdeaţa tocată şi mâncarea este gata.
Pofta buna!